UkuleleHanneUkuleleHanne: ‘Den onde guffer’ (EP)

Den 19. maj kan du for første gang lytte til UkuleleHanne på streaming og download. Sangeren og ukulisten udgiver i samarbejde med producer Henrik Marstal EP’en ‘Den onde guffer’. Her fortolker UkuleleHanne møgbeskidte - for ikke at sige storsexistiske - danske hip hop-numre i bløde toner på ukulele.

Rav på min røv og rør mine rynkne dadler, sut mig op fra slap kælling, jeg løber ik’ med sladder. Vil pis’ på dig når du bader, og gi’ dig skridtskader

Sådan lyder det fra Suspekt i hittet ‘Sut den op fra slap’, og sådan lyder det nu også fra UkuleleHanne i hendes version af det store hit. Uden at ændre på teksterne sætter UkuleleHanne fokus på lyrikken markante hiphop-hits fra blandt andre Suspekt, L.O.C. og Emil Stabil og giver genren sit helt eget smukke, men også absurde feminine touch. Og har du først hørt UkuleleHannes version af ‘Sut den op fra slap’, tager du dig selv i at gå og nynne den stille og roligt på gaden. For numrene rammer øregangen med det samme og sætter tankerne i gang: Hvorfor står teksternes voldsomme og grænseoverskridende indhold mon pludselig skarpere som aldrig før?

Samarbejdet med Henrik Marstal
Det var en lille optræden af UkuleleHanne i efteråret med blot to numre, der fik Henrik Marstal til at foreslå et samarbejde mellem de to. UkuleleHannes evne til at lade analysen af, hvad man oplever, være op til publikum selv, vakte Marstals interesse.

Jeg faldt pladask for UkuleleHannes koncept med at lade sexistisk og decideret kvindefjendsk, dansk hiphop blive taget under behandling af en kærlig kvinde med høje hæle, læbestift og sødladne melodier,” fortæller Marstal, og fortsætter: “Jeg er fascineret af underfundigheden i projektet - for der ligger en dobbeltbundet kulturkritik i på én og samme tid at udstille sexismen som yderst pinlig og så tage numrene til sig og transformere dem til popsange, der lyder næsten uskyldsrent.

Baggrund
Selvom det først er nu, at UkuleleHanne kan høres på EP, er hun bestemt ikke helt ny på banen. I 2013 var hun over en række uger fast fredagsgæst i P3-programmet ’Sara og David på P3’. Hun har i 2015 været på Danmarksturné som support for stand up-komikeren Jonatan Spang på showet ‘Jonatan Spangs Danmark’, optrådt med produceren Pharfar under litteraturfestivalen ‘Vild med Ord’ i Aarhus, samt et hav af andre musikalske konstellationer og sammenhænge.

‘Den onde guffer’ vil blive fulgt op af en række koncerter rundt omkring i sommerlandet.

Mere om UkuleleHanne her og her.

No comments:

Post a Comment